Posted on Hozzászólás most!

ÉRDEKESSÉGEK – MILYEN FENYŐFAJTÁKBÓL KÉSZÜLHETNEK A FENYŐBÚTOROK?

A fenyőbútor gyártásban alapvetően háromféle fenyőtípust használnak. Az erdei fenyőt, más néven borovi fenyőt, a lucfenyőt és a vörösfenyőt. Mindháromnak más-más előnye és hátránya van a bútorok készítésekor.

  • A lucfenyő világos, sárgásfehér, egységes szövetű faanyag. Erre a fenyőtípusra jellemző, hogy idővel továbbérik a színe, mind világosabb és világosabb színtónusú lesz. Tulajdonságai lehetővé teszik színezésre, pácolásra, festésre és viaszolásra is.
  • A borovi fenyő sárgás, rózsaszínes, vörösesbarnás, eltérő fa részekkel rendelkező faanyag, mely a lucfenyőhöz képest egy közepes keménységű fafajta. Nagy görcsöket és sok gyantát tartalmaz, ezért a felhasználása, színezése valamivel csekélyebb lehetőséget biztosít, mint a lucfenyőé. Mivel évgyűrűi erősen kirajzolódnak, kellemes rajzolatú, mutatós fafelületeket készíthetünk belőle.
  • A vörösfenyő sárgás-vöröses színű fa, sűrűn kirajzolódó évgyűrűkkel. Közepes méretű görcsei és közepes gyantatartalma miatt az egyik legkedveltebb, legértékesebb fenyőbútor alapanyag.

Nálunk a legkiválóbb alapanyagú fenyőbútorokból válogathat! Nézzen körül kínálatunkban, vagy ossza meg velünk egyedi elképzeléseit!

fenyőbútor

Vélemény, hozzászólás?